Trotse Van Gaal blij met overwinning en geldbedrag: ‘Kan niet beter’

Telstar won vrijdagavond met 1-0 van Jong AZ. Op de bank bij de thuisploeg zat niemand minder dan Louis van Gaal. Met de bondscoach op de bank was er een inzamelingsactie voor het stichting Spieren voor Spieren. Van Gaal is erg blij met het verloop van de avond.

Van Gaal is dan ook zeer tevreden over de spelers van Telstar. “Ik vond dat wij in de eerste helft meer controle hadden en veel meer kansen hebben gecreëerd. Jong AZ heeft in de eerste helft nauwelijks iets gecreëerd en na rust ook niet”, analyseerde Van Gaal voor de camera van ESPN. “Ik vind het ook knap dat Telstar van systeem kan veranderen tijdens een wedstrijd, daardoor hielden we de controle.”

Tijdens de wedstrijd zat Van Gaal met een brede glimlach op zijn gezicht in de dug-out. “We hadden de wedstrijd onder controle. Die gaan we niet meer verliezen, dacht ik. Dan word je vrolijk hè. En dat tegen de koploper. Dat is toch heel wat.” Naast de overwinning van Telstar, was Van Gaal ook erg blij met het doel van de avond: geld op halen. “Er is ook heel veel geld opgehaald voor het goede doel. Het kan niet beter, ik ben er heel blij mee.”

Na zijn pensioen blijft Van Gaal ongeslagen, weet de oefenmeester zelf ook. “Vier duels in september. Drie keer gewonnen en één keer gelijk. Dat is een goede score.”

Feyenoord-doelman vertrekt