Vertrek Donny van de Beek bij Manchester United aanstaande?

Voormalig Engels international Jermaine Jenas stelt in gesprek met The Mirror dat Donny van de Beek Manchester United zo snel mogelijk moet verlaten. De Nederlander komt bij The Mancunians amper aan spelen toe en Jenas ziet dat het Van de Beek, die hij een speciale speler noemt, aan het nodige vertrouwen ontbreekt.

"Hij moet Manchester United verlaten om geen 'side dish' te worden. Van de Beek is namelijk een speciale speler, maar het is moeilijk, want het was op de eerste plaats al een vreemde keuze van Donny om naar United te gaan. De enige manier om het beste uit hem te krijgen, is door hem zelfvertrouwen te geven en elke week te laten spelen. Hij moet zich onderdeel voelen van het project en niet het gevoel krijgen dat hij een bijgerecht is."

Door de aanwezigheid van onder anderen Bruno Fernandes en Paul Pogba (nu geblesseerd) ziet Jenas Van de Beek ook niet snel in het elftal komen en dus is er volgens hem slechts één oplossing: "Helaas is een vertrek volgens mij de enige oplossing om weer zelfvertrouwen te krijgen en weer te spelen. Hij moet de speciale speler zijn. Toen Van de Beek nog bij Ajax speelde, zag ik een speler die een probleem was voor de tegenstander. Op dit moment speelt hij gewoon op safe."