Aursnes gooit hoge ogen bij Feyenoord: "Arnesen klopte na 1,5 maand al aan voor contractverlenging"

Fredrik Aursnes kan al na zes maanden Feyenoord-dienst zijn handtekening onder een nieuw contract zetten. De technisch directeur van de Rotterdammers, Frank Arnesen, klopte na 1,5 maand al aan bij de middenvelder om zijn contract te verlengen.

"Maar Fredrik zei: Ik ben hier net, ik heb nog bijna drie jaar te gaan, waarom die haast?", laat zaakwaarnemer Jim Solbakken weten aan Voetbal International. "Ik ken Fredrik, het heeft geen zin het steeds te vragen. Als de tijd rijp is en hij heeft het nog steeds naar zijn zin, dan tekent hij gewoon. Maar wat ik wél weet, is dat hij ongelooflijk ambitieus is. Ik wil hier de league winnen, zei hij. Daarbij is de club nog steeds actief in Europa en hij heeft met Molde gezien hoe ver je kan komen met een goed team. Dat is wat hij wil: prijzen winnen. Met Feyenoord".

Het huidige contract van de middenvelder loopt tot medio 2024. De Noorse middenvelder kwam over van Molde FK en speelde zich vervolgens zonder problemen in de basis. "Er was ook nog een zeer grote club uit Rusland die hem wilde hebben, een club uit Italië en Werder Bremen", vertelt Solbakken. "Maar Fredrik zei: Het enige dat ik wil, is het naar mijn zin hebben. Feyenoord kwam met een goed verhaal en je kent Frank Arnesen. Die laat niet los. Frank en ik gaan lang terug, ik vind hem echt een amazing guy. Hij heeft me twee maanden lag non-stop gebeld. Jim, zei-ie dan, wat zijn jullie nou toch allemaal aan het doen? Kom gewoon naar ons".

Feyenoord-doelman vertrekt