'155 miljoen euro schuld wordt kwijtgescholden, Vitesse begint met een schone lei'

Er is een belangrijke stap gezet in het overnameproces van Vitesse, meldt De Telegraaf. Valeriy Oyf, de Russische eigenaar van de Arnhemse club, draagt zijn aandelen over aan Stichting Betaald Voetbal Vitesse-Arnhem. Daarnaast zal de opgebouwde schuld van 155 miljoen euro worden kwijtgescholden door de Rus. Vitesse krijgt door deze ontwikkelen het overnameproces in eigen handen.

Oyf werd in 2018 eigenaar van Vitesse. De aandelen werden ondergebracht in de Performance Management Holding BV en hier werd een schuld opgebouwd van 155 miljoen euro. Deze schuld wordt nu geliquideerd door de Russische eigenaar. Hiermee krijgt Vitesse de kans om met een schone lei te beginnen én is de club aantrekkelijker voor partijen die de club willen overnemen. Tegenover De Telegraaf reageert voorzitter van de Raad van Commissarissen en het Stichtingsbestuur, Henk Parren: "Dit zijn belangrijke ontwikkelingen voor Vitesse en de toekomst van de club, die de huidige grootaandeelhouder mogelijk maakt", aldus de bestuurder. Parren kijkt alvast vooruit: "We hebben er vertrouwen in dat de volgende stappen op een zo kort mogelijke termijn kunnen worden gezet" vertelt hij. De voorzitter geeft aan dat de twee belangrijkste pijlers  (het waarborgen van continuïteit en de sportieve ambities) onveranderd blijven.

De overdracht van de aandelen naar de Stichting Betaald Voetbal Vitesse-Arnhem wordt binnenkort geformaliseerd en voorgelegd aan de licentiecommissie van de KNVB ter goedkeuring. Daarnaast is er een intentieovereemkomst getekend met een nog onbekende partij. Deze overeenkomst zal ook in de komende periode worden omgezet in een definitief koopcontract, zodat de overname kan worden afgerond. De licentiecommissie van de KNVB zal dit dan ook moet goedkeuren.