Tom Egbers is zich van geen kwaad bewust na vuurwerk-uitspraak voor #twefey

Tom Egbers is zich van geen kwaad bewust na zijn uitspraak tijdens Studio Sport afgelopen zondag. Voorafgaand aan FC Twente - Feyenoord werd een filmpje getoond waarop te zien was hoe Twente-fans de spelers van Feyenoord met vuurwerk uit hun slaap probeerden te houden. Egbers voegde toe: "Aanhangers van FC Twente uit Enschede, dat toch een geschiedenis heeft met vuurwerk..."

Dit kwam hem op veel negatieve reacties te staan, want op 13 mei 2000 vielen er 23 doden bij een vuurwerkramp in Enschede. Egbers verdedigt nu zijn uitspraak. In een schriftelijke reactie aan VoetbalTijd vindt hij de ophef niet terecht: "Ik heb de indruk dat sommige mensen niet goed geluisterd hebben en er dan meteen met gestrekt been ingaan. Het komt hier op neer: er zijn natuurlijk veel mensen in Enschede en heel Twente die een naaste, een familielid, een vriend of een andere relatie hebben verloren op 13 mei 2000. Ik heb familie en vrienden, die wonen vlakbij wat eens Roombeek was. Ik weet hoe zij erover denken."

Egbers wilde met zijn opmerking juist iets anders bereiken: "Zouden de mensen die het vuurwerk zondag afstaken nog stilstaan bij het trauma van de familieleden van slachtoffers? Of bij de zwaargewonden? Waarom dat vuurwerk op een dag dat niemand er rekening mee houdt? Ik heb niets principieels tegen vuurwerk, maar op oudejaarsavond graag."

Deze uitspraak zorgde voor veel ophef