Valentijn Driessen haalt uit naar Mark Rutte en Hugo de Jonge: "Niet te verdedigen"

Valentijn Driessen heeft in De Telegraaf geen goed woord over voor Mark Rutte en Hugo de Jonge. De journalist vindt het ronduit bizar dat winkelstraten volstromen alsof er niks aan de hand is, maar in grote voetbalstadions zijn nog altijd geen fans welkom. 

"Winkelstraten puilen uit met koopjesjagers waarbij de anderhalve meter afstand massaal wordt genegeerd. De wegen raken langzamerhand overvol en de filemelders op de radio draaien pre-coronadiensten. Kerken zitten vol, maar Youp van ’t Hek mag slechts dertig mensen toelaten in Koninklijk Theater Carré voor een oudejaarsconference. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid Welzijn en Sport loopt weg als dit meten met twee maten aan hem wordt voorgelegd en minister-president Mark Rutte maakt zich er ginnegappend van af zoals hij vaker doet als het heet onder z’n voeten wordt."

Driessen stelt dat Rutte en De Jong dit standpunt niet kunnen blijven verdedigen: "Onder het mom van inperking van alle bewegingen en reizen van burgers houdt het kabinet intussen de deuren bij de horeca en voetbalstadions dicht en blijft het volwassenen verboden om voor hun plezier georganiseerd te voetballen in de buitenlucht. Toch een onhoudbaar standpunt, zeker als handhaving in andere gevallen ontbreekt. Zoals het ook onbegrijpelijk is dat tal van jeugdvoetballertjes de hele week met elkaar in de klas op school zitten, maar zaterdag niet buiten tegen elkaar mogen voetballen. Alle tegenstrijdigheden zorgen in de voetballerij begrijpelijkerwijs voor frustratie."