Labyad heeft andere verklaring dan vol schema voor alle blessures bij Ajax

Dit seizoen spelen voetballers meer wedstrijden dan ooit. Het speelschema puilt uit, weet ook Ajacied Zakaria Labyad. De aanvaller maakte twee doelpunten tegen Heracles, maar viel aan het einde van de wedstrijd geblesseerd uit. Toch wil Labyad het overvolle schema niet aanwijzen als probleem.

“Het weer verandert en de velden worden slechter. Ik vind zelf dat ons veld veel beter kan. Veel spelers gleden vandaag uit”, zegt Labyad tegenover de NOS. “Ja, we spelen veel wedstrijden, maar we zijn topsporters, krijgen veel rustmomenten en hebben een grote selectie. Dus ik denk niet dat het daar aan ligt. De velden worden gewoon slechter en je glijdt sneller uit, waardoor je coördinatie minder is en er meer blessures ontstaan.”

In de 86e minuut viel Labyad geblesseerd uit door een blessure aan zijn knie. “Ik kon m'n been niet volledig strekken, waardoor ik pijn had. Heftige pijn, maar dat is nu gelukkig weg. Het voelt goed, dus ik ga ervan uit dat ik er woensdag bij ben.” Woensdag neemt Ajax het in de Champions League op tegen Midtjylland.