Clubs denken serieus na over wedstrijden met alleen kinderen op de tribunes

Johan Derksen schoot het idee van Sjoerd Mossou meteen af, maar de oproep van de Algemeen Dagblad-columnist om alleen kinderen tot 12 jaar toe te laten tot de betaald voetbalwedstrijden, lijkt toch weldegelijk gehoor te vinden.

Proefballonnetje

NEC-voorzitter Wilco van Schaik bijvoorbeeld hoopt dat er vanaf 1 september weer met publiek gespeeld kan worden. "Maar als dat niet kan, zak ik een plateau terug en moeten we gaan voor volle stadions met kinderen. De nieuwe Ikea-ballenbak voor kinderen uit Nijmegen wordt De Goffert!"

Volgens het AD zal het plan ook meegenomen worden in het overleg tussen de KNVB en de overheid. "We hebben in het betaald voetbal te maken met vergrijzing onder de supporters. Dit is dé manier om jonge supporters dichter bij hun idolen te brengen", voelt FC Groningen-directeur Wouter Gudde ook wel iets voor het idee.

Toon Gerbrands

PSV-directeur Toon Gerbrands noemt het vooral 'een ludiek idee'. "Al is het geen oplossing voor de directe financiële moeilijkheden die er zijn. En het heeft natuurlijk nog de zekere organisatorische haken en ogen", weet hij uit eigen ervaring.

Ajax-AZ in de beker met alleen maar kinderen 

Gerbrands was directeur van AZ toen dat in het seizoen 2011/2012 in de Johan Cruyff ArenA een bekerwedstrijd tegen Ajax speelde met alleen maar kinderen op de tribunes. Eerder was die wedstrijd gestaakt nadat AZ-keeper Esteban Alvarado op het veld was aangevallen door een hooligan. Enkel met kinderen op de tribunes kon de wedstrijd later worden uitgespeeld.

Beelden van Ajax-AZ 

Johan Derksen vindt het plan in elk geval maar niets... Groeten uit Grolloo. 

Hoe sta jij erin? 

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl