Ronaldo-soap duurt voort: 'MUFC-voorzitter zit Ten Hag dwars'

Erik ten Hag zou genoeg hebben van het gedrag van Cristiano Ronaldo. Het is inmiddels geen geheim meer dat de aanvaller wil vertrekken bij Manchester United. Ten Hag zou daarom toegegeven aan de wens van Ronaldo, maar daar wil de voorzitter van de Engelse gigant niks van weten. 

Zo weet Manchester Evening News te melden dat Joel Glazer, covoorzitter van Manchester United tegen de verkoop van Ronaldo is, ondanks zijn vertrekwens. Zelfs Ten Hag zou het prima vinden om zijn superster te laten gaan. Glazer moet daar niks van weten en zou de beslissing van de Nederlandse oefenmeester dwars zitten. Dat is Ronaldo ongelukkig is in Manchester, lijkt de covoorzitter niks uit te maken.

De Glazers en Manchester United

Al flink wat jaren botert het niet tussen de aanhang van Manchester United en de familie Glazers. In mei 2005 wist de inmiddels als acht jaar overleden Malcom Glazer een meerderheid aan aandelen van Manchester United te kopen: een overname van naar verluidt ruim negenhonderdmiljoen euro. Toen al moesten fans van Man Utd. niks weten van de familie, die tijdens hun eerste bezoek aan de club moesten vluchten. Nadat Malcom Glazer in 2014 kwam te overlijden, gingen zijn aandelen naar zijn zes kinderen. Met name zoons Avram en Joel hebben sindsdien de macht in handen bij de club uit het rode deel van Manchester. 

Voordat United werd overgenomen door de Glazers was het schulden vrij, in maart 2021 stond deze schuld om ruim vijfhonderdmiljoen euro. Het feit dat de familie, die weinig met voetbal heeft, de club puur gebruikt om geld te verdienen, maakt veel fans kwaad. Er wordt daarom al lang groepen over een vertrek van de Amerikanen.