Officieel: Huntelaar (36) tekent nieuw contract bij Ajax

Klaas-Jan Huntelaar speelt ook volgend seizoen voor Ajax. De 36-jarige aanvaller heeft zijn aflopende contract maandag met één jaar verlengd tot de zomer van 2021. Heerenveen hoopte stiekem op een terugkeer van The Hunter in Friesland, maar dat gaat dus niet door. 

Clubsite

"Ik wilde graag nog door en het liefste hier bij Ajax", zegt Huntelaar op de site van zijn club. "Ik zie mezelf niet meer in een ander shirt spelen. Ik voel me fit, kom met plezier naar de club en ik weet zeker dat ik nog een bijdrage kan leveren op het veld."

Huntelaar

Huntelaar speelde tussen 2006 en 2008 al voor Ajax en keerde in de zomer van 2017 terug in Amsterdam.  "Ik weet dat mijn rol naarmate de jaren vorderen verandert. Daar heb ik de afgelopen tijd veel over nagedacht en gesproken met de trainer (Erik ten Hag, red.) en Marc. Uit die gesprekken bleek ook dat Ajax met mij verder wilde en dat vertrouwen doet me goed."

Marc Overmars

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is blij met de contractverlenging: "Mooi dat hij nog een jaar bijtekent. Wij wilden Klaas Jan sowieso voor de club behouden en zijn er van overtuigd dat hij ook komend seizoen als speler van waarde kan zijn. Maar ook op andere vlakken, bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van talentvolle spitsen zoals Lassina Traoré en Brian Brobbey. We hebben ook gesproken over de toekomst en andere rollen voor hem bij Ajax, daarover praten we in een later stadium verder.”

Top10 goals Klaas Jan Huntelaar bij Ajax

Wesley Sneijder

Een oud-speler van Ajax, Wesley Sneijder, werd maandag door de F-Side persona non grata verklaard. 'Wesley, je bent een valse hond'.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Het laatste transfernieuws’

Major League-nieuwkomer wil PSV verlossen van 'miskoop'

'Bayern wil Dest huren van Ajax'

Zaakwaarnemer bevestigt: Mark Diemers tekent bij Feyenoord

Was 5-voudig international perfect voor Feyenoord geweest? "Transfer naar De Kuip was dichtbij"

'Streep door transfer Joey Veerman naar De Kuip': "Feyenoord kan hem niet betalen"

'Oxford United wil Liam Kelly nog een jaar huren'

'Chelsea meldt zich bij Ajax met bod van 25 miljoen euro'

Valentijn Driessen over transfer Van de Beek: "Real is aan het terugkrabbelen"

"Feyenoord gaat Kökcü aanbieding doen en dan blijft hij in Rotterdam"

Arnesen luncht met potentiële assistent van Advocaat