Ten Hag staat stil bij overlijden Müller: "Als persoon bleef hij zo normaal"

Erik ten Hag treurt om het overlijden van Gerd Müller. De 51-jarige trainer werkte een paar jaar geleden samen met Der Bomber bij Bayern München. 

"Het was een fenomeen, dit nieuws komt altijd hard aan", vertelt de oefenmeester van Ajax bij Langs de Lijn. "Absoluut een fenomeen, als persoon bleef hij zo normaal. Dat was het mooie, er was geen enkele vorm van arrogantie. Een geweldige persoonlijkheid".

Alzheimer

Müller kampte al geruime tijd met ziekte. "Ik heb dat (Alzheimer, red.) helaas mogen meemaken, het heeft nog vrij lang geduurd. Je zit dan al langer op zo'n bericht te wachten, maar als het dan komt, valt het toch rauw op je dak".

Toen in 2015 Alzheimer werd geconstateerd bij Müller, stond Ten Hag onder contract bij Bayern. "Zelfs in die fase had hij nog tips, zeker voor aanvallers. Hij heeft veel voor Bayern München betekend. Het aantal goals wat hij gemaakt heeft is fenomenaal, een ongelofelijke kwaliteit".

'Klasse gedaan'

"De club heeft zijn vrouw ontlast, hij kreeg een privé-chauffeur en ze gingen tennissen met hem. Zodat hij onder de mensen bleef en om zo het proces zo veel mogelijk te vertragen. Dat heeft Bayern klasse gedaan", aldus Ten Hag.

Erik ten Hag Gerd Müller overleden