Hoge verwachtingen van Ajax-aanwinst: 'Hij zal zich snel aanpassen'

Nicolai Boilesen, heeft hoge verwachtingen van Mohamed Daramy. Boilesen denkt dat de buitenspeler weinig tijd nodig zal hebben om zich aan te passen. De voormalig Ajacied maakte de aanwinst van Ajax namelijk van dichtbij mee bij FC Kopenhagen.

Tussen 2010 en 2016 droeg Boilesen het shirt van Ajax. De Deen kent Daramy goed van hun gezamelijke periode bij Kopenhagen: "Hij is natuurlijk jong en komt uit een ander land, maar ik hoop en denk dat hij zich sneller aanpast dan jongens die helemaal vanuit Zuid-Amerika komen. Uiteindelijk is de Deense en Nederlandse cultuur bijna hetzelfde. Ik hoop dat het niet zo lang gaat duren, dat kan ik me niet voorstellen. Het is een goede jongen", aldus Boilesen in de podcast van Ajax Life.

Boilesen prijst Daramy, omdat hij zijn hoofd koel heeft weten te houden: "Hij heeft zichzelf de laatste vier weken bewezen, terwijl er toen veel geruchten waren over hem. Eerst werd Club Brugge genoemd, toen Ajax. Dat terwijl we elke drie dagen belangrijke wedstrijden hadden. In de laatste drie duels is hij Man of the Match geworden. Daarmee bewijst hij dat hij zijn hoofd goed koel kan houden en dat hij klaar is voor een volgende stap."

Transfersom

Zondag kwam het nieuws naar buiten dat Ajax een akkoord heeft bereikt met Kopenhagen over Daramy. De Amsterdammers betalen een transfersom van twaalf miljoen euro voor de negentienjarige aanvaller, die via bonussen nog kan oplopen tot dertien miljoen euro.