Strand Larsen op oorlogspad: "Dit is dus hoe Groningen omgaat met zijn spelers"

Jörgen Strand Larsen is nog altijd speler van FC Groningen. De aanvaller geniet van interesse uit Engeland en Italië en de Groningse club ontving naar verluidt ook torenhoge aanbiedingen voor de spits, maar koos er vooralsnog voor om deze af te wijzen. De Noorse goaltjesdief is op zijn zachtst gezegd not amused: "Dit is dus hoe Groningen omgaat met zijn spelers", aldus Strand Larsen tegenover het Noorse TV2.

Strand Larsen voegde zich twee jaar geleden voor ruim 1 miljoen euro bij de selectie van FC Groningen en heeft momenteel nog een contract tot medio 2024 in de Euroborg. De club heeft daarbij een optie om dit contract met één jaar te verlengen. De Noorse spits wil na een succesvol seizoen echter vertrekken, alleen wil de club daar niet aan mee werken. Dit vreet mentaal aan de international van Noorwegen: "Ik ben ook geestelijk vermoeid als ik thuis kom. Dat ben ik niet gewend. Ik krijg hulp van een mental coach, want het levert veel stress op. Gelukkig gaat het nu alweer wat beter met me", aldus Strand Larsen.

Fledderus vs Strand Larsen

De Noorse spits noemt technisch directeur Mark-Jan Fledderus onredelijk, die naar verluidt bedragen van 10 miljoen heeft afgewezen: "De bedragen zijn zo ongelofelijk hoog dat ze geaccepteerd moeten worden. Dat vind ik, maar zij vinden dat ik moet blijven. Fledderus is kort, maar krachtig tegenover het Dagblad van het Noorden: "Ik ben duidelijk geweest", aldus de Groningse bestuurder.