Van Gaal vindt FIFA-besluit merkwaardig: "Het is opmerkelijk dat er zo kort voor het toernooi nog aan het wedstrijdschema gesleuteld wordt"

Louis van Gaal heeft gereageerd op het besluit van de FIFA om het WK met één dag te vervroegen. Oranje zou het openingsduel gaan spelen tegen Senegal, maar de voetbalbond heeft besloten om het toernooi één dag eerder te laten beginnen en het WK te openen met een wedstrijd tussen gastland Qatar en Ecuador.

Door de verschuiving speelt Oranje op maandag 21 november om 19:00 in Qatar, 17:00 Nederlandse tijd, tegen Afrikaans kampioen Senegal. De bondscoach ziet een voordeel én nadeel. "Het is opmerkelijk dat er zo kort voor het toernooi nog aan het wedstrijdschema gesleuteld wordt", aldus Van Gaal. "Voor ons is het gunstig dat het op het nieuwe tijdstip minder warm zal zijn in het stadion omdat de zon dan al onder is. Maar de keerzijde van de medaille – en dat vind ik zwaar wegen - is dat onze groepsgenoten Ecuador en Qatar een dag langer rust hebben in aanloop naar de tweede groepswedstrijd".

Daarnaast is het besluit volgens onze bondscoach ook in het voordeel van de Oranje-supporters. "Om vijf uur 's middags kijk je toch even net wat lekkerder naar een voetbalwedstrijd dan op maandagochtend 11.00 uur". Het WK start nu op zondag 20 november met de wedstrijd Qatar-Ecuador.