Voorbeschouwing Nederland-Noorwegen: recente vorm, onderlinge resultaten en vermoedelijke opstelling!

Oranje neemt het dinsdagavond op tegen Noorwegen. De aftrap is om 20:45 uur in De Kuip waar Oranje het zonder de fanatieke toeschouwers zal moeten doen. Door het cadeautje van Nederland zaterdagavond (2-2 tegen Montenegro) heeft ook Noorwegen nog alle kans om een WK-ticket te bemachtigen. Voetbalflitsen neemt alles met je door.

Recente vorm

Oranje kende zaterdagavond (2-2 tegen Montenegro) een slechte generale voor het belangrijke duel met Noorwegen. De ploeg van Louis van Gaal was niet in staat om de 2-0 voorsprong vast te houden of te vergroten, integendeel. Monenegro scoorde uit het niets de 1-2 waardoor de verdediging van Oranje aan het wankelen werd gebracht. In minuut 86 kopte Vujnovic de 2-2 binnen omdat Blind niet met de Montenegrijn meesprong.

Oranje verspeelt een 2-0 voorsprong tegen Montenegro...

Noorwegen kende eveneens een slechte generale voor dinsdagavond. De Noren speelden thuis met 0-0 gelijk tegen Letland waardoor een direct WK-ticket einde verhaal leek. Door gestuntel van Oranje dezelfde avond zal Noorwegen met een positief gevoel afreizen naar Nederland.

Onderlinge resultaten

Eenentwintig keer eerder stonden Noorwegen en Nederland tegenover elkaar. Twaalf keer ging het om een vriendschappelijke wedstrijd en negen keer om het ''echie''. In die 21 wedstrijden kwam Nederland negen keer als winnaar uit de strijd, speelde het zeven keer gelijk en vijf keer werd er verloren. De grootste overwinning dateert van 1 november 1972, waar Nederland met liefst 9-0 won van de Noren. De meest recente wedstrijd tegen Noorwegen was op 1 september 2021, een WK-kwalificatieduel. In Noorwegen werd er met 1-1 gelijkgespeeld.

Vermoedelijke opstelling

Stefan de Vrij heeft het trainingskamp moeten verlaten vanwege een hamstringblessure die hij opliep in de wedstrijd tegen Montenegro, Matthijs de Ligt is vermoedelijk zijn vervanger. Ook Bijlow ontbreekt bij Oranje. Frenkie de Jong kan (wat eerst onzeker was) gewoon aan de aftrap beginnen dinsdagavond. Donyell Malen werd na 45 minuten naar de kant gehaald door Louis van Gaal, daarom staat Steven Bergwijn vermoedelijk op zijn positie.