TyC Sports geeft update: Ajax en FC Barcelona bespreken optie tot koop in transfer Tagliafico

Het Argentijnse TyC Sports komt met nieuws over een eventuele transfer van Nicolás Tagliafico. Het medium heeft gemeld dat de onderhandelingen tussen Ajax en FC Barcelona soepel verlopen. Een eventueel winters vertrek van de Ajax-verdediger behoort daardoor nog steeds tot de opties.

Als het aan Ajax-trainer Ten Hag ligt, blijft de linksback gewoon in Amsterdam deze winter. De 29-jarige Argentijn dringt echter zelf aan op een vertrek, omdat hij dit seizoen zijn basisplaats af heeft moeten staan aan Blind. De Amsterdammers willen graag overgaan tot definitieve verkoop, maar de Catalanen huren de back liever. TyC Sports weet nu te melden dat de clubs praten over een huur met optie tot koop, die na afloop van dit seizoen gelicht kan worden. 

Tagliafico heeft nog een contract voor anderhalf jaar bij Ajax. De clubleiding van de Amsterdammers willen zo'n zeven miljoen euro ontvangen voor de verdediger. Een vertrek betekent dat er na 154 officiële duels voor Ajax een einde komt aan het Nederlandse avontuur van de Argentijn.