'Barcelona werkt Depay na één seizoen al richting de uitgang'

Als we Spaans medium Diario Sport moeten geloven, is Memphis Depay niet langer dan één seizoen speler van FC Barcelona. De Catalaanse topclub bekijkt volgens bronnen de opties om de 28-jarige aanvaller op een zo vriendelijk mogelijke manier naar buiten te werken. 

Door zijn transfervrije stap van Olympique Lyon naar FC Barcelona leek een jongensdroom in vervulling te komen voor de aanvaller. Onder leiding van Ronald Koeman speelde Memphis een belangrijke rol in zijn eerste drie maanden in Spanje, maar raakte toen geblesseerd. Tijdens zijn blessure zag hij Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang en Adama Traoré naar Catalonië komen.

Volgens de statistieken is Memphis nog steeds clubtopscorer, maar zijn rol wordt steeds kleiner en volgens het Spaanse medium is trainer Xavi ook niet van plan om door te gaan met de aanvalsleider. Daarnaast is FC Barcelona bezig om een Europese topspits naar Camp Nou te halen. Robert Lewandowski (Bayern München) en Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund) staan hoog op het verlanglijstje. 

Memphis heeft begrip voor de situatie en Barça waardeert deze instelling, zo meldt Diario Sport. Daarnaast zijn de betrokkenen van de club ook niet vergeten dat de Nederlander een hoop interessante aanbiedingen heeft afgeslagen om in Camp Nou te komen voetballen. Hij mag dus op zoek naar een nieuwe club en kan daardoor zorgen voor de broodnodige miljoenen voor FC Barcelona.