Bizarre wedstrijd: PEC Zwolle van 1-3 achter naar 4-3 winst tegen FC Utrecht, mede dankzij de VAR

De leukste wedstrijd van het weekend was ongetwijfeld PEC Zwolle tegen FC Utrecht (4-3), op zondagmiddag. FC Utrecht leek de wedstrijd te gaan winnen nadat Jean-Christophe Bahebeck in de 75ste minuut de 1-3 tegen PEC Zwolle scoorde. Vijf minuten later werd het echter weer spannend dankzij Thomas Lam, die de 2-3 binnenschoot. Even later kwam ook de 3-3, maar niet zonder enige controverse. Bekijk hieronder de beelden.

Helpt VAR PEC Zwolle een handje?

Zo werd PEC-speler Kingsley Ehizibue vlakbij het strafschopgebied onderuit gehaald door Nicolas Gavory van FC Utrecht. De scheidsrechter gaf eerst een vrije trap, maar na ingrijpen van de VAR werd de bal toch op de stip gelegd. Een opvallende beslissing, aangezien uit de herhaling bleek dat de overtreding misschien wel buiten het strafschopgebied werd gemaakt. Oordeel zelf. Mike van Duinen verzilverde de penalty waardoor PEC Zwolle vlak voor tijd op 3-3 kwam. En ja hoor: Van Duinen maakte daarna ook nog de 4-3!

Penaltymoment voorafgaand aan de 3-3. Oordeel zelf: vrije trap of strafschop?

De fans van FC Utrecht zijn (terecht) boos

Al waren er toch ook die de uitleg van Kuipers goed begrepen..

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE PEC Zwolle - FC Utrecht: Doelpunten, video beelden en samenvatting #PECUTR’

Mike van Duinen onthult dat Riechedly Bazoer al tijdens PEC Zwolle - FC Utrecht raar bezig was

Theo Janssen snapt rode kaart Riechedly Bazoer niet: "Je mag de vierde man best duwen"

Advocaat en Stam hebben lol op persconferentie na #pecutr: "Zo niet, dan sla ik hem neer"