Engeland - Iran gaat los op penalty-moment

In groep B vindt op dit moment de wedstrijd Engeland - Iran plaats. Deze is belangrijk, want als Oranje als eerste of tweede in de groep eindigt komt de tegenstander in de achtste finales uit de groep met Engeland, Wales, Verenigde Staten en Iran.

Eerste 10 minuten oppermachtig Engeland tegen Iran en penaltymoment

In de eerste minuten is er nog niet gescoord, al heeft Engeland 83% balbezit. Toch is de openingsfase allerminst saai. Engeland dook vaak op voor het Iraanse doel. Dit leidde al snel tot veel druk op de goal en al na enkele minuten leek Engeland een penalty te krijgen toen Harry Maguire werd vastgehouden. De scheidsrechter en de VAR oordeelden echter anders. Dit tot ongenoegen van de Engelse fans op Twitter

Daarna volgde een botsing in de Iraanse verdediging waarbij keeper Alireza Beiranvand gewond raakte. Na een minutenlange blessurebehandeling leek hij de strijd voor Iran te willen hervatten, maar kort nadat de scheidsrechter het spel hervatte zakte Beiranvand weer naar de grond.

De Engelsen begonnen zelfs op het veld wat rond te spelen terwijl de Iraniërs reservedoelman Hossein Hosseini binnen de lijnen brachten.

Toch liep Engeland voor rust uit naar een 3-0 voorsprong tegen Iran, de videogoals bij Engeland-Iran