'Dessers hard op weg naar Serie A: aanvaller in gesprek met promovendus'

De droom van Cyriel Dessers lijkt steeds dichterbij te komen. Dessers zou hard op weg zijn naar de Serie A en al in gesprek zijn met de club waar mogelijk zijn toekomst ligt. Dessers keerde deze zomer weer terug bij KRC Genk, maar lijkt al snel weer te vertrekken uit België. Italië moet zijn nieuwe woonplaats gaan worden.

Dessers werd al eerder gelinkt aan de Serie A-promovendus Cremonese, maar een eerste bod op de spits werd door zijn werkgever afgewezen. Transfergoeroe Fabrizio Romano weet nu te melden dat Genk en Cremonese aan het onderhandelen zijn over een nieuwe transfersom. Samen met zijn entourage zou Dessers zelfs al in Italië zijn geweest voor gespreken met Cremonese.

Hoeveel miljoen Cremonese moet neerleggen voor Dessers is niet bekend. Zijn transferwaarde wordt op zo'n zes miljoen euro geschat. Afgelopen seizoen was Dessers als huurling goud waard voor Feyenoord. De spits was in 41 wedstrijden goed voor twintig doelpunten en vier assists. Bij zijn terugkeer in België tekende Dessers na dertig minuten al voor een doelpunt tegen Club Brugge (3-2).