Spaanse kranten lovend over Memphis Depay: 'Triomfantelijk debuut'

Al tijdens zijn eerste officieuze wedstrijd voor FC Barcelona heeft Memphis Depay laten zien wat hij in huis heeft. De aanvaller bepaalde de eindstand op 3-1 tegen Girona, dankzij een benutte penalty. De Spaanse media zijn dan ook zeer te spreken over de Oranje-international.

Diario Sport geeft de aanvaller een acht als cijfer: "Hij kwam in het veld, toegejuicht door de fans, en het gras begon plots te glanzen. Bij elk balcontact gebeurde er iets. Met nummer negen op zijn rug liet hij de fans van Barça zien dat hij niet zomaar een speler meer wil zijn. Zijn penalty was subliem en vloog bijna gewelddadig tegen de touwen. Alsof Memphis wilde zeggen: Hier ben ik."

De Catalaanse sportkrant gaat vervolgens verder met de lofzang: "Memphis was overal op het veld te vinden en voelde zich op zijn gemak tijdens duels met verdedigers. Iedere nieuwe speler van Barcelona schept verwachtingen, maar Memphis leek direct een band te hebben met het publiek in het Estadi Johan Cruyff. Dit was een voorgerecht voor wat te wachten staat in Camp Nou."

Evenals Diario Sport, kijkt ook Mundo Deportivo positief terug op de eerste wedstrijd van Memphis: "Door zijn invalbeurt werd er nieuw leven geblazen in de ploeg van Ronald Koeman. Hij gaf direct een uitstekende pass op Sergi Roberto, die er niet in slaagde om af te ronden. Zoals Koeman al besprak speelde Memphis als spits met veel vrijheid. Soms zakte hij uit en soms was hij op de vleugel te vinden. Het was een triomfantelijk debuut voor hem."

De Spaanse krant Marca doet hier nog een schepje bovenop: "Depay debuteert op grootse wijze", kopt de krant. "De Nederlander toonde bij vlagen zijn grote kwaliteiten en had een goede connectie met Antoine Griezmann, maar of ze samen gaan spelen…"