Wat is het vermogen van Kees Jansma? En hoe belandde zijn bril in de muts van een prostituee?

Kees Jansma en het Nederlandse voetbal zijn al decennia lang onlosmakelijk met elkaar verbonden. De journalist is goed voor talloze voetbalprogramma’s, spraakmakende interviews en bijzondere fragmenten. Wij hebben een aantal hoogtepunten van de voormalig perschef van Oranje op een rijtje gezet.

Jansma presenteert de laatste jaren De Tafel van Kees op zondagochtend en Natafelen met Kees op maandagavond. Van de tv is de 70-jarige Amsterdammer nog lang niet verdwenen, en dat is maar goed ook. Want Jansma ‘wil altijd even in beeld.

Voetbal Inside, Veronica Inside

Waar Jansma ook vaak te zien is, is bij zijn vrienden van Voetbal Inside. Kan hij generatiegenoot Johan Derksen ooit opvolgen?

Ex-perschef Benno L. 

Volgens Derksen, die een lang verleden heeft met Jansma, werd de ex-perschef van de KNVB vroeger Benno L. genoemd.

Van Gaal loopt boos weg tijdens tv-uitzending met Kees Jansma

Waarschijnlijk het bekendste fragment van Jansma uit de recente historie. Louis van Gaal wordt live op tv boos op sportpresentator. Een heerlijk fragment.

Van Gaal interview met Jansma

Een serieuzer maar daarom niet minder mooi gesprek tussen Jansma en toenmalig Ajax-trainer Van Gaal in 1995. De Amsterdammers staan aan de vooravond van de finale van de Champions League tegen AC Milan.

Bril

Hoewel het misschien niet altijd zo overkomt tijdens zijn uitzendingen op FOX Sports, schijnt Jansma een man met humor te zijn. Zelfs als hij belachelijk wordt gemaakt om zijn grote bril. Kijk en oordeel zelf.

'Ze douwt die bril van Kees Jansma zo in haar muts'

Johan Derksen en Jansma zijn het niet met elkaar eens

Privé

Hoe ziet het privéleven van het leidend voorwerp van dit stuk er eigenlijk uit? Brandpunt maakte ooit een prachtige documentaire over de supporter van ADO Den Haag. We komen zelfs te weten wat het vermogen van de voormalig columnist is..

Vrouw van Kees Jansma

Vrouw, derde huwelijks Petra Bosman is de vrouw van Kees Jansma. De sportjournalist is inmiddels toe aan zijn derde huwelijk met wie hij twee kinderen heeft.