Nieuws uit Rotterdam! Feyenoord gaat vol voor komst nieuw stadion

Feyenoord gaat vol voor de komst van een nieuw stadion. Dat is dinsdagavond besloten tijdens een overleg tussen de directies en raden van commissarissen van de voetbalclub en Stadion Feijenoord. De Rotterdammers willen de deuren van het nieuwe onderkomen in 2025 openen, een jaar later dan gepland stond. 

Dat maakt Feyenoord dinsdagavond wereldkundig op de officiële kanalen. Dat het stadion een jaar later opent, heeft te maken met de aanvraag van vergunningen. "Ook is er meer tijd nodig voor de verwerving van gronden en uitplaatsing van huidige eigenaren en huurders", schrijft de club op haar website. In 2020 wordt bekend of de bouw van een nieuw stadion definitief door kan gaan. Tot die tijd wordt het ontwerp op allerlei manieren getest. 

Snel aan alle eisen voldoen 

"Beide organisaties hebben in goede samenwerking besloten de werkzaamheden om het stadionplan te realiseren met volle kracht voort te zetten", laat Feyenoord verder weten. De club wil snel met een plan komen voor het nieuwe stadion dat aan alle eisen voldoet. "Dat wil zeggen: financieel, functioneel, iconisch en boven alles goed voor Feyenoord."