Lovende woorden voor Ziyech: "De beste speler op het veld tot zijn blessure"

De Engelse media zijn lovend over Hakim Ziyech na zijn optreden in de Super Cup. De 28-jarige aanvaller van Chelsea opende woensdagavond de score in Belfast, maar verliet even later het veld met een schouderblessure.

"De concurrentiestrijd bij Chelsea is pittig, daarom was zijn goal de best mogelijke seizoenstart voor hem", valt te lezen in The Daily Mirror. "De Marokkaan beleefde een zwaar eerste seizoen en werd al gelinkt aan een transfer. Zijn kwaliteiten zijn echter onomstreden en als hij bij Chelsea zo gaat spelen als bij Ajax lachen ze zich natuurlijk kapot".

The Guardian beschrijft Ziyech als 'een gevaar voor de Villarreal-verdediging'. The London Evening Standard is bovendien lovend over de oud-Ajacied. "De beste speler op het veld tot zijn blessure. Hij zette Chelsea op voorsprong en creëerde enorme kansen voor Marcos Alonso en Kurt Zouma". Sky Sports beoordeelde Ziyech met een 7.

Heldenrol

Chelsea versloeg Villarreal na strafschoppen: 6-5. Kepa Arrizabalaga kwam vlak voor het einde van de verlenging binnen de lijnen. De Spaanse doelman keerde twee penalty's, waardoor The Blues de eerste prijs van het nieuwe seizoen in de wacht sleepten.

Hakim Ziyech Engelse media Super Cup Chelsea - Villarreal