Toch kans op Ballon d'Or voor Lewandowksi

Niet Robert Lewandowski, maar Lionel Messi kreeg de Ballon d'Or van 2021 uitgereikt. Veel voetbalfans waren niet te spreken over de keuze van France Football en riepen om gerechtigheid voor Lewandowki. De Pool liep een jaar eerder de Gouden Bal al mis door corona. Nu bestaat er een kans dat Lewa de prestigieuze prijs tóch krijgt.

Na het winnen van de Ballon d'Or riep Messi al dat Lewandowski een Gouden Bal verdiende. "Wat een eer om jou te verslaan. Jij had de trofee vorig jaar verdiend", zei de Argentijn bij het krijgen van de prijs. "k hoop dat France Football 'm alsnog aan jou uitreikt. Dat verdien je." Nu lijkt de organisator open te staan om Lewandowski de prijs uit 2020 toe te kennen.

Ballon d'Or voor Lewandowski?

Pascal Ferré, hoofdredacteur van France Football gaf aan dat de woorden van Messi het medium tot denken hebben gezet. Wat Messi zei was mooi en wijs. Ik denk dat we nu niet meteen iets moeten beslissen, maar er eens goed over na moeten denken" aldus Ferré. "We moeten de geschiedenis van de Gouden Bal respecteren. Die is gebaseerd op echte verkiezingen."

Ferré gaf aan dat het niet vast stond dat Lewandowski de prijs vorige jaar ook daadwerkelijk zou krijgen. "Maar om eerlijk te zijn: Lewandowski had natuurlijk een enorme kans gehad om de prijs destijds te winnen."