Midweeks programma in Europa: vijf heerlijke wedstrijden die je niet mag missen!

Er worden veel wedstrijden gespeeld deze week, want in diverse landen staat een doordeweekse speelronde op het programma. Er staan een aantal mooie potjes op ons te wachten. Wij hebben de vijf leukste wedstrijden alvast op een rijtje gezet.

Fiorentina - Inter

Fiorentina en Inter zijn twee ploegen in vorm. Beide clubs staan in de top-vijf van de Serie A en het verschil is één puntje in het voordeel van Inter. De club uit Milaan werd vorig seizoen voor het eerst sinds 2010 weer kampioen van Italië. Fiorentina kende een minder seizoen en eindigde op een teleurstellende dertiende plaats. Afgelopen seizoen eindigde dit affiche in 0-2 voor Inter. De vorm van dit seizoen is beter en dus zal Inter niet zomaar eventjes winnen van de club uit Florence. De wedstrijd is dinsdagavond en begint om kwart voor negen.

Feyenoord - sc Heerenveen

Heerenveen reist woensdag af naar Rotterdam-Zuid voor de wedstrijd tegen Feyenoord. De Rotterdammers blaken van het zelfvertrouwen na de 4-0 zege in Eindhoven op PSV, maar treft in Heerenveen wel de huidige nummer drie van de competitie. Een wedstrijd die dus niet zomaar even als een tussendoortje moet worden gezien door de mannen van Slot. Bij een overwinning gaat Feyenoord over de Friezen heen op de ranglijst. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in 3-0. De wedstrijd begint woensdag om 21:00 uur.

Spezia - Juventus

In Stadio Alberto Picco treft Spezia Juventus. Juventus lijkt zoekende na de slechte competitiestart en het vertrek van Cristiano Ronaldo. De Oude Dame staat na vier speelrondes zelfs op de achttiende plaats, een plek die aan het einde van het seizoen degradatie betekent. Juventus wist ook nog niet te winnen. Afgelopen weekend speelde Juve thuis met 1-1 gelijk tegen AC Milan. Spezia heeft niet veel te verliezen, de club speelde vorig seizoen pas voor het eerst in de Serie A en staat momenteel keurig dertiende met vier punten. De meest recente ontmoeting tussen beide teams in La Spezia eindigde in 1-4. Woensdag om 18:30 uur is de aftrap.

Cadiz - FC Barcelona

Ronald Koeman moet volgens veel media vrezen voor zijn baan. Maandag wisten de Catalanen opnieuw niet te winnen (1-1 tegen Granada). Tegen Cadiz zal Barcelona dus moeten winnen om niet verder achterop te raken. Cadiz staat met vijf punten uit vijf wedstrijden op de dertiende plaats. Vorig seizoen wist Barcelona niet te winnen van Cadiz. In Camp Nou werd het 1-1 en in Cadiz verloor Barcelona zelfs met 2-1. De aftrap is donderdagavond om tien uur.

FC Twente - AZ

Van de laatste negen ontmoetingen tussen Twente en AZ wonnen de Alkmaarders er acht. Toch lijkt het voor AZ geen makkelijke avond te worden in Enschede. AZ wil graag bij de topclubs in Nederland horen, maar staat inmiddels op de voorlaatste plaats in de Eredivisie. Het verloor afgelopen weekend van Heracles, Jordy Clasie kreeg rood in dat duel en is voor twee wedstrijden geschorst. Hij zal het duel met de Tukkers dus aan zich voorbij moeten laten gaan. FC Twente won de laatste twee duels (1-4 bij Vitesse en 1-0 tegen Utrecht) en bij een nieuwe zege doet het volop mee om de play-off plaatsen. Het duel tussen Twente en AZ begint donderdag om negen uur.

De samenvatting van Twente-AZ vorig seizoen