'Oud-doelman Lehmann valt garage van buurman aan met kettingzaag'

Opvallend nieuws uit Duitsland. Daar melden media dat de iconische Duitse doelman Jens Lehmann de garage van zijn buurman zou hebben aangevallen met een kettingzaag. De oud-doelman zou dat hebben gedaan omdat zijn zicht op een meer werd geblokkeerd.

Al langere tijd zou Lehmann pissig zijn op het feit dat zijn uitzicht werd verstoord. De Duitser had er nu genoeg van en zou volgens BILD met een kettingzaag het dak van de garage hebben proberen te vernielen. Om het nog erger te maken zou Lehmann ook nog eens hebben geprobeerd de bewakingscamera's uit te schakelen. Dit mislukte, waardoor de daad kon worden vastgelegd.

Het hele gebeuren zou hebben plaatsgevonden bij de woning van Lehmann aan de Starnberger See in de Duitse deelstaat Beieren. Lehmann zou ook al langer ruzie hebben met zijn buurman en geloven dat de garage van zijn buurman (deels) op zijn grondgebied staat. De politie doet nu onderzoek naar nog een drie andere vandalisme-zaken van Lehammn, waar het zou gaan om een bedrag van meer dan tienduizend euro. Vorig jaar mei kwam Lehmann ook al slecht in het nieuws. Destijds werd hij ontslagen uit de RvC van Hertha BSC, nadat hij een speler 'excuuszwarte' had genoemd.

Lehmann kende als voetballer een rijke carrière. De doelman begon bij Schalke 04, waarna avonturen volgden bij AC Milan, Borussia Dortmund, Arsenal en VfB Stuttgart. De 61-voudig international maakte bij Arsenal deel uit van het team dat in het seizoen 2003/04 ongeslagen kampioen werd.