Vilhena regelde shirtje van De Jong voor ploeggenoot: "Toen ik het gaf, was hij echt dolblij"

De spelers van het Russische FK Krasnodar zijn groot fan van het Nederlands Elftal, merkt Tonny Vilhena. De middenvelder kwam deze zomer over van Feyenoord, en al snel vroegen zijn nieuwe ploeggenoten naar bijvoorbeeld Frenkie de Jong en Virgil van Dijk. Vilhena speelt met hen samen bij het Nederlands Elftal. 

"Veel ploeggenoten van mij vonden dat Virgil van Dijk de Gouden Bal had moeten winnen. Ikzelf ook", zegt Vilhena tegen Voetbal International. Lionel Messi won hem uiteindelijk, Van Dijk werd tweede. "Messi is de beste voetballer ter wereld, dat staat buiten kijf. Maar als je kijkt naar vorig seizoen, had Virgil het verdiend hem te winnen."

Frenkie de Jong 

Krasnodar-speler en tienvoudig Russisch international Yuri Gazinski blijkt vooral groot fan van De Jong. Hij vroeg aan Vilhena of hij een shirtje van de Barcelona-middenvelder kon bemachtigen. "Toen ik me afgelopen jaar moest melden bij Oranje, vroeg Yuri me een shirt te vragen aan Frenkie de Jong. Hij is echt fan van hem. Dat heb ik voor hem geregeld. Toen ik het gaf, was hij echt dolblij met dat shirt van Frenkie."