Ten Hag spreekt ambitie uit voor Manchester United: "Er kan een einde gemaakt worden aan een tijdperk"

De eerste wedstrijd van Erik ten Hag als trainer van Manchester United is uitgelopen op een klinkend succes. De ploeg uit Manchester won met gemak van rivaal Liverpool (4-0) en zette daarmee de toon voor het volgend seizoen. Tegenover MUTV vertelt de nieuwe hoofdtrainer zeer enthousiast over zijn ambities en de prestatie van zijn team, maar blijft ook kritisch.

De overwinning op Liverpool leverde Ten Hag ook zijn eerste prijs op bij Manchester United. De wedstrijd werd namelijk gespeeld in het kader van een vriendschappelijk toernooi in Thailand. Ondanks de ruime zege, blijft Ten Hag toch kritisch: "Natuurlijk, ik ben tevreden. Maar dit is pas het begin. Geloof me; ik heb nog veel dingen gezien die echt beter moesten."

Daarna ging de hoofdtrainer nog in op de ambities van Manchester United. "Op dit moment bewonder ik Jürgen Klopp en Pep Guardiola enorm. Zei spelen met hun teams echt geweldig voetbal", legt de trainer uit. "Maar er kan altijd een einde worden gemaakt aan een tijdperk."

Echter moet daar nog heel veel voor gebeuren. "Ik ben blij met het eerste resultaat, maar dit is echt pas het begin. We mogen ons niet blindstaren op dit resultaat." Maar Ten Hag vond ook nog wat ruimte om wat lof te geven voor zijn ploeg. "We hebben veel creativiteit en snelheid voorin, daar liggen kansen. Bij het druk zetten maakten we ook nog wat foutjes, maar het leverde daarentegen ook kansen op."

Ook interessant