Ten Hag neemt afscheid van Ajax in laatste interview met de club

Erik ten Hag blikt in een afscheidsinterview voor de allerlaatste keer terug op zijn periode als trainer van Ajax. De trainer zal vanaf aankomend seizoen te zien zijn bij Manchester United, waar hij als manager wordt bijgestaan door Mitchell van der Gaag en Steve McClaren. In het interview spreekt Ten Hag over een aantal memorabele momenten uit zijn Ajax-loopbaan.

Ajax zal altijd een bijzondere plek dragen voor de trainer. “Of Ajax in mijn hart zit? Ja, daar is geen twijfel over mogelijk. Ik heb altijd een hele sterke verbinding gevoeld met mijn spelers. De spelers moeten voor een coach willen lopen, dat hebben ze gedaan.” Ten Hag sprak ook nog over zijn afscheid bij de spelersgroep: “Je weet dat de dag gaat komen, maar het zorgde voor mixed feelings. Zo gaat het in het leven, maar het raakt je.”

Afsluitend heeft Ten Hag een goed woord over voor de toekomst van de club uit Amsterdam. “Ajax is en blijft Ajax. Er zullen talenten blijven voortkomen en omhoog komen. Ajax zal succesvol blijven."