Vijf winteraankopen om in de gaten te houden in de tweede seizoenshelft van de Eredivisie

De transfermarkt zit er weer op. Er zijn flink wat transfers afgerond, zo ook in de Eredivisie waar er een aantal verrassende nieuwe en bekende gezichten bij zijn gekomen. In dit bericht een vijftal aankopen die in de tweede seizoenshelft van de Eredivisie, in de gaten gehouden moeten worden.

Joey Veerman (PSV)

Joey Veerman kwam aan het begin van de vorige maand voor ongeveer zes miljoen euro over van SC Heerenveen. De talentvolle middenvelder is daarmee de duurste aankoop van alle Eredivisie clubs die deze winter actief waren op de transfermarkt. Bij PSV doet Veerman het tot nu toe prima, zo zijn de fans blij met de middenvelder en ook technisch directeur Jan de Jong liet eerder weten goed te spreken te zijn over Veerman. Bij PSV zal Veerman in de tweede seizoenshelft voor extra stabiliteit op het middenveld moeten zorgen. De club uit Eindhoven is nog altijd in de race voor de titel.

Mohammed Ihattaren (Ajax)

De transfer van Mohammed Ihattaren naar Ajax is misschien wel de meest besproken transfer van de afgelopen transfermarkt. De 19-jarige middenvelder kwam op huurbasis naar Amsterdam na een mislukt avontuur bij Sampdoria. In de media was er veel te doen rond Ihattaren, zo hadden vele analisten wel wat te zeggen over de middenvelder. Ihattaren zal in eerste instantie aansluiten bij Jong Ajax, maar is zeker een goede optie voor op het middenveld van Ajax-trainer Erik Ten Hag. De Marokkaan liet eerder in zijn periode bij PSV zien over voldoende kwaliteiten te beschikken.

Jorrit Hendrix (Feyenoord)

Een andere oude bekende die zijn rentree gaat maken in de Eredivisie is Jorrit Hendrix. De 26-jarige middenvelder wordt voor anderhalf seizoen gehuurd van het Russische Spartak Moskou. Alvorens Hendrix naar Rusland vertrok was hij actief in de Eredivisie namens PSV. Bij deze club speelde de middenvelder maar liefst 239 wedstrijden. Ervaring genoeg dus voor het middenveld van Feyenoord. Trainer Arne Slot liet eerder al weten erg blij te zijn met de versterking op het middenveld.

Kamal Sowah (AZ)

Kamal Sowah is misschien wel de meest verrassende transfer. Uit het niets maakte AZ bekend de speler tot het eind van het seizoen te hebben gehuurd. Sowah kwam afgelopen zomer voor maar liefst negen miljoen euro over van Leicester City naar Club Brugge. Bij de club uit België kwam de Ghanees niet uit de verf en dus besloot Club Brugge Sowah tijdelijk bij AZ te stallen. De 22-jarige aanvaller hoopt bij de club uit Alkmaar meer speeltijd te krijgen.

Joshua Brenet (FC Twente)

FC Twente slaagde er in de slotdag van de transfermarkt nog in om Joshua Brenet te halen. De 27-jarige verdediger kwam transfervrij over van het Duitse TSG Hoffenheim. Deze club haalde Brenet in 2018 voor 3,5 miljoen op bij PSV. Bij Hoffenheim kwam de verdediger tot slechts 22 wedstrijden. Bij FC Twente zal Brenet de vertrokken Jayden Oosterwolde moeten opvolgen. De club uit Enschede kent een goed seizoen en staat momenteel op de vierde plek. Met de aankoop van Brenet hoopt FC Twente de stabiliteit in de verdediging te behouden en haar goede vorm voort te zetten.

Feyenoord-doelman vertrekt