Gerbrands vult toekomst in voor Cody Gakpo: "Dat leek hem wel wat"

PSV nam recentelijk afscheid van Toon Gerbrands als algemeen directeur. De geboren Fries trad in 2014 in dienst bij de Eindhovenaren en bleef tot afgelopen zomer actief bij PSV als bestuurder. In gesprek met Voetbal International gaat Gerbrands in op de 'bijzondere band' die hij heeft met Cody Gakpo, die afgelopen zomer besloot om in Eindhoven te blijven: "Cody (Gakpo, red.) is een intelligente jongen. Hij is altijd nieuwsgierig en geïnteresseerd", aldus de voormalig algemeen directeur van PSV.

Gerbrands werkte vanaf 2018 tot en met afgelopen zomer samen met Gakpo, als speler van PSV 1. De bestuurder had naar eigen zeggen een bijzondere band met de aanvaller en sprak ook met Gakpo over de toekomst. Gerbrands denkt terug aan de keer Gakpo, die destijds achttien was, bleef hangen toen de bestuurder een aantal journalisten te woord stond: "Hij dacht al na over wat hij zou willen doen na zijn carrière als voetballer. Algemeen directeur worden, leek hem wel wat", vertelt Gerbrands over dat moment. "Ik had het daar al eens met hem over gehad en daarom bleef hij bij dat gesprek zitten", licht de bestuurder daarop nog toe. Het bleef volgens Gerbrands niet alleen bij dat moment: "Hij kwam vanaf dat moment er telkens bij me op terug. Hij toont interesse en heeft vragen als: 'Wat komt er bij zo'n functie kijken?' of 'Wat moet je allemaal kunnen?' en 'Hoe voer je een slecht nieuwsgesprek?'. Dat wilde hij allemaal weten", aldus Gerbrands over de huidige smaakmaker van PSV.

Gakpo in Oranje

Gakpo trok ook aan de bel bij Gerbrands toen hij voor het eerst met Louis van Gaal bij het Nederlands elftal ging werken: "Hij kwam bij me en vroeg: 'U heeft vier jaar met Van Gaal gewerkt. Wat is hij voor een trainer? En hoe is als mens?'", vertelt Gerbrands, die zijn ervaringen over Van Gaal deelde met Gakpo. "Ik vertelde hem dat Van Gaal altijd eerlijk is in zowel goede als slechte tijden. En dat hij je altijd blijft steunen", aldus Gerbrands. Gakpo heeft inmiddels negen interlands en drie goals achter zijn naam staan voor Oranje.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Bodö/Glimt - PSV’

In 2024 twee Nederlandse clubs in de groepsfase van de Champions League? Nederland doet goede zaken!

PSV op Rapport: Eindhovenaren gaan niet in de fout in Noorwegen

ZIEN: PSV-fans klimmen in boom om wedstrijd te kunnen zien

Gemengde gevoelens over PSV in Noorwegen

Opstelling PSV bekend: Drommel en Hoever keren terug in basisopstelling

Wat gaat PSV doen in het uiterste Noorden van Europa tegen Bodö/Glimt?

Dit zijn de potentiële tegenstanders van PSV bij een tweede plaats

Van Nistelrooij richt vizier 'gewoon' op Bodø/Glimt, maar houdt Ajax-uit in achterhoofd

Vermoedelijke opstelling PSV tegen Bodø/Glimt!

Deze 24 spelers zijn met PSV afgereisd naar Noorwegen: 5 spelers ontbreken, 3 talenten krijgen de kans!