Twee jaar Zahavi bij PSV: hoe heeft hij gepresteerd?

Eran Zahavi verlaat PSV na twee seizoenen en gaat aan de slag bij Maccabi Tel Aviv. Hoe heeft de Israëlische aanvaller het ervan afgebracht in Eindhoven?

Zahavi speelde in zijn eerste seizoen 33 wedstrijden. Daarin was de 34-jarige spits goed voor zeventien doelpunten en vier assists. In het Europa League-tweeluik met Olympiakos was Zahavi van onschatbare waarde. Hij nam alle doelpunten voor zijn rekening (vier in totaal).

Ook de uitwedstrijd tegen Ajax werd er eentje om niet snel te vergeten. In een lege Johan Cruijff Arena kwam Zahavi in de eerste 21 minuten van de wedstrijd liefst twee keer tot scoren.

Highlights Ajax - PSV (TEKST GAAT VERDER ONDER DE VIDEO)

In zijn tweede PSV-seizoen kwam Zahavi meer in actie, in totaal 46 keer. De teller eindigde uiteindelijk op twintig doelpunten en twaalf assists. De thuiswedstrijd tegen Galatasaray in de tweede voorronde van de Champions League groeide uit tot de grote Zahavi-show: drie goals en één assists van de Israëliër.

In de Conference League stuitte PSV in de achtste finale op FC Kopenhagen. De return in Denemarken eindigde in 0-4 in het voordeel van de Eindhovenaren. Eran Zahavi was die avond de grote man met twee gemaakte doelpunten.

In twee jaar tijd heeft Zahavi 79 officiële wedstrijden gespeeld. Daarin kwam hij 37 keer tot scoren en was hij zestien keer de aangever.

Eran Zahavi in dienst van PSV

Ook interessant