Hommeles in de selectie van België: sterren en routiniers in de clinch

Het WK 2022 verloopt nog niet zoals gepland voor België. De Rode Duivels, onder leiding van Roberto Martinez, wonnen weliswaar van Canada (1-0), maar van harte ging dat niet. De tweede groepswedstrijd tegen Marokko ging verloren (0-2) en volgens diverse media rommelt het binnen de de selectie van onze zuiderburen. Volgens RTL zouden de grote sterren uit de Belgische selectie, Thibaut Courtois en Kevin de Bruyne, niet meer met elkaar spreken en volgens L'Equipe heeft Romelu Lukaku voorkomen dat Jan Vertonghen en Eden Hazar elkaar in de haren zijn gevlogen.

Na de verloren groepswedstrijd tegen Marokko sloeg de vlam in de pan in de Belgische kleedkamer. Dit gebeurde volgens L'Équipe nadat Eden Hazard zich kritisch had uitgelaten tegenover Jan Vertonghen. Deze discussie leidde onder meer tot een tweespalt in de selectie van België, waarbij het team verdeeld is in twee kampen: kamp Vertonghen en kamp Hazard. De laatstgenoemde zou na het verlies tegen Marokko het vuurtje hebben aangewakkerd door tegen Vertonghen te zeggen 'dat de verdediging te traag is'. Vertonghen werd vervolgens woest en een fysieke confrontatie kon door Lukaku worden voorkomen. 

Kevin de Bruyne vs Thibaut Courtois

Volgens RTL zouden De Bruyne en Courtois niet meer tegen elkaar spreken. Dit geldt overigens ook voor Romelu Lukaku met Michy Batshuayi en Eden Hazar met Leandro Trossard. De 'ruzie' tussen De Bruyne en Courtois is niet iets nieuws binnen het voetballandschap van België. De twee sterren van respectievelijk Manchester City en Real Madrid stonden in het verleden ook al lijnrecht tegenover elkaar. Destijds zou de goalie van België de toenmalige vriendin van De Bruyne hebben afgepakt, nadat de middenvelder naar verluidt een slippertje had begaan. De middenvelder van City was furieur toen hij erachter kwam dat zijn toenmalige vriendin Caroline Lijnen hem bedroog met teamgenoot Courtois. Toenmalig bondscoach Marc Wilmots moest toen zelfs als bemiddelaar optreden om te voorkomen dat de sfeer binnen de Belgische nationale ploeg niet verpest zou worden. Maar de sfeer binnen de Belgische selectie lijkt momenteel echter niet meer te lijmen voor bondscoach Roberto Martinez.

Lees ook: Ex Kevin de Bruyne Caroline Lijnen onthult waarom ze vreemd ging met keeper Thibaut Courtois

Caroline Lijnen

Momenteel hebben ze overigens alle drie de liefde gevonden bij iemand anders. Kevin De Bruyne is al meer dan vijf jaar gelukkig getrouwd met Michèle Lacroix en samen hebben ze ondertussen ook al drie kindjes. Thibaut Courtois verloor zijn hart dan weer aan de Israëlische Mishel Gerzig en Caroline Lijnen is afgestapt van de voetballers. Op dit moment is ook Caroline Lijnen zeer gelukkig in haar nieuwe relatie met Joris Lindelauf, een groothandelaar in granen en zaden. Caroline werkt dan weer bij Tempo Team. Samen hebben zij één dochtertje. Hieronder zie je een foto van het gelukkige koppel.

Belgie - Kroatie laatste groepswedstrijd, ook laatste WK-duel Rode Duivels? 

België speelt de laatste groepswedstrijd tegen Kroatië donderdagmiddag om 16:00. Kroatië heeft samen met Marokko vier punten uit twee wedstrijden, terwijl België op slechts drie punten staat. De Rode Duivels moeten winnen van Kroatië om kans te maken op de volgende ronde. Kroatië zal er in ieder geval ook alles aan doen om de groepsfase winnend af te sluiten, want bij een verlies tegen België is de kans op uitschakeling zeer groot.