Ten Hag probeert selectie weg te houden van commotie: "Je moet je ervoor afsluiten"

Ajax won onder leiding van trainer Erik ten Hag met ruime cijfers (5-0) van FC Twente. Ondanks dat er in de eerste helft slechts één goal viel, ging de motor in het tweede bedrijf pas écht draaien. Daarvoor heeft de trainer van de Amsterdammers zijn ploeg een compliment gegeven, omdat er momenteel een hoop gedoe is rondom de club.

Het nieuws omtrent Overmars kwam zondagavond naar buiten, maar dat had geen invloed op de Ajax-selectie. In één week tijd wonnen de Amsterdammers twee keer met 5-0. "Wij gaan na de winter steeds beter spelen, daar zijn we blij mee. Ik moet er wel bij zeggen dat we het moeilijk hadden in het eerste half uur. Twente is een ploeg waar je moeilijk tegen scoort. Als je dat dan vijf keer doet, is dat voor de ploeg een groot compliment", zegt Ten Hag tegen ESPN.

Alle aandacht en vragen gingen afgelopen week over het vertrek van directeur spelersbeleid Overmars, maar Ten Hag probeerde zijn ploeg op het juiste spoor te houden. "Je moet als trainer en staf zorgen dat de focus ligt bij waar het om gaat en dat is presteren. Daar moeten wij het voorbeeld in geven en dat hebben we gedaan, zeker als je ziet wat ze presteren. Dat is moeilijk, maar je moet je ervoor afsluiten. De ploeg moet het op het veld laten zien en dat hebben ze uitstekend gedaan. Ik ben blij met het niveau en de verbetering die ik iedere wedstrijd zie. Twente is op een gegeven moment klaar en maakt dan fouten. Met 5-0 kwamen ze er nog goed vanaf".

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax - FC Twente’

Boekje open over 'zware misdragingen' Marc Overmars: "Hij heeft niet alleen een paar foto's gestuurd"

Begin van het einde voor Van der Sar bij Ajax? "Zijn functioneren moet geëvalueerd worden"

Ajax op Rapport: 'Mister 1-0' opent de score en ziet overtuigende zege op FC Twente

VIDEO GOAL: Haller verdubbelt de voorsprong (2-0)

VIDEO GOAL: Ajax - FC Twente 1-0 (Davy Klaassen)

Ongeloof in Nederland na interview Van der Sar: "Aandeelhouders zijn belangrijker dan vrouwelijke slachtoffers bij Ajax"

Opstelling Ajax vs. FC Twente: Mazraoui keert terug in de basis