De Jong vreest: "Hoe lang we hem nog uit handen kunnen houden van de grote clubs in Europa, weet ik niet"

Cody Gakpo wordt door buitenlandse topclubs nauwlettend in de gaten gehouden. De aanvaller van PSV verlengde onlangs zijn contract tot medio 2026, maar lijkt komende zomer te vertrekken. John de Jong ziet de reserve-captain als voorbeeld voor de rest.

Manchester City, Liverpool en Bayern München zijn enorm geïnteresseerd in de ontwikkeling van de vleugelspeler. Naar verwachting wordt er door de Europese elite een jacht geopend naar de handtekening van Gakpo. "De interesse begon vroeg in het seizoen, toen hij goed presteerde, ook bij het Nederlands elftal", vertelt De Jong in een uitgebreid interview met PSV TV. "Mijn doel is om hem te allen tijde te behouden voor het seizoen".

"Hoe lang we hem nog uit handen kunnen houden van de grote clubs in Europa, weet ik niet. Hoe hij presteert, is het allerbelangrijkst", voegt de technisch manager van PSV eraan toe. De 22-jarige Gakpo speelde dit seizoen 28 wedstrijden en was goed voor tien goals en elf assists.

Vorige week verlengde hij zijn PSV-contract tot 2026 tot vreugde van De Jong: "Dat zegt heel veel. Een mooi signaal naar spelers in de academy en in deze groep. Het traject dat hij doorloopt van jeugdspeler, naar belangrijke basisspeler, naar tweede aanvoerder is prachtig. Een voorbeeld".

Ook interessant