Aspirant-internationals: Wie zien we binnenkort in Oranje debuteren?

Voor voetballers is er niks mooier dan voor het eerst bij het Nederlands Elftal te komen. Elk jaar breken er weer nieuwe internationals door. Toch moeten sommige toppers (in spe) nog altijd wachten op hun debuut voor Oranje. Hierbij een overzicht van de aspirant-internationals die binnenkort zomaar eens een belletje van Louis van Gaal kunnen krijgen.

Joël Drommel

De doelman van PSV zit wel al 'in Oranje', maar moet nog altijd wachten op zijn debuut. Waar Louis van Gaal de keuze lijkt te hebben gemaakt voor Mark Flekken, kan Drommel ook altijd nog in beeld komen onder de lat. De bondscoach zoekt namelijk een meevoetballende doelman, de rol die Drommel ook bij PSV bekleed.

Pascal Struijk

De verdediger van Leeds United staat nog altijd voor de keuze: voetballen voor Nederland of België. Doordat Pascal Struijk is geboren in Deurne, België, kan de verdediger ook uitkomen voor de zuiderburen. Zelf gaf Struijk, die dit seizoen al 25 wedstrijden voor Leeds speelde, al eens aan te hopen op een belletje van de KNVB. Maar met topverdedigers als Van Dijk, De Vrij en De Ligt voor hem, lijkt een serieuze rol in Oranje ver weg.

Sven Botman

Eén van de uitblinkers bij OSC Lille: Sven Botman. De centrale verdediger staat in de serieuze belangstelling van de Europese top, maar lijkt desondanks niet in beeld bij Oranje. Met 28 wedstrijden voor Lille dit seizoen, weet Botman wat het is om op het allerhoogste niveau te spelen. Zelf baalde Botman er al een aantal keer flink van dat hij niet was opgeroepen. Gaat het de verdediger toch lukken om Van Gaal te overtuigen?

Lutsharel Geertruida

Basisspeler en uitblinker onder Arne Slot bij Feyenoord: Lutsharel Geertruida speelde dit seizoen al 33 wedstrijden voor de Rotterdammers. Door een blessure moest de verdediger nog afhaken bij Jong Oranje. Wie weet komt er binnenkort een belletje voor het 'grote Oranje'. Maar met de eerdergenoemde concurrenten en nog eens Jurriën Timber voor zich, lijkt dat nog een flinke opgave te gaan worden.

Mitchel Bakker

Vertrok in 2019 van Ajax naar Paris Saint-Germain en maakte afgelopen zomer de overstap naar Bayer Leverkusen: Mitchel Bakker heeft de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd. In Duitsland is Bakker uitgegroeid tot vaste optie op linksachter en droomt daarom zelf al van een oproep voor Oranje. Met Daley Blind, Owen Wijndal en Tyrell Malacia heeft Bakker flink wat concurrentie om mee te knokken.

Jeremie Frimpong

Kreeg onlangs al een belletje van Van Gaal voor een plek in de selectie van Oranje, maar moest door een blessure echter afhaken. Jeremie Frimpong leek de concurrentie te gaan worden van Denzel Dumfries als rechtervleugelverdediger van het Nederlands Elftal. Zeer waarschijnlijk zal de verdediger, die dit seizoen al 34 keer in actie kwam voor Leverkusen, er de volgende week wel 'gewoon' bij zijn.

Jerdy Schouten

Onder Frank de Boer leek Jerdy Schouten snel in Oranje te belanden. Toch kreeg de middenvelder van Bologna geen belletje vanuit Zeist. Dit seizoen moest Schouten flink wat wedstrijden in Italië missen, vanwege blessureleed. Toch heeft de middenvelder, die in de zomer van 2019 nog de overstap maakte van Excelsior, al flink bewezen zijn mannetje te staan.

Joey Veerman

Een opmerkelijke afwezige in de recente selectie van Van Gaal: Joey Veerman. Sinds zijn overstap van SC Heerenveen naar PSV afgelopen zomer, blinkt de middenvelder uit in de Eredivisie. Dit seizoen is Veerman in 35 wedstrijden al goed voor acht doelpunten en dertien assists in alle competities. Zien we de middenvelder binnenkort ook schitteren in Oranje?

Dani de Wit

Hard werken; daar wordt Dani de Wit bij AZ om geroemd. Als speler van Jong Oranje was het 'neusje voor de goal' van de aanvallende middenvelder ook goed zichtbaar. De Wit wist in in zeventien jeugd-interlands elf doelpunten te maken. De middenvelder is vaak vlak achter de spits te vinden en is er zelf ook niet vies van om de rol in de aanval over te nemen. Dit seizoen staat de teller van De Wit in alle competities op acht doelpunten en vijf assists.

Joshua Zirkzee

Bondscoach Van Gaal gaf te kennen nog 'een spits die je altijd kan aanspelen en in de diepte blijft' te zoeken. Wie weet kan Joshua Zirkzee die rol binnenkort wel bekleden in Oranje. Als huurling van Anderlecht is de spits in België die seizoen al goed voor vijftien doelpunten en negen assists in 35 wedstrijden. Tot nu toe moet Zirkzee het nog doen met wedstrijden voor Jong Oranje, waarin hij al zeven doelpunten wist te maken in acht interlands. 

Brian Brobbey

Een anders spits die in het profiel van Van Gaal zou moeten kunnen passen, is Brian Brobbey. Van Gaal gaf aan te hopen dat een 'Van Gaal-spits' zich nog weet aan te dienen voor Oranje. Voor de 20-jarige spits dus de opdracht om zich bij Ajax in de kijker te spelen van Oranje.