Stekelenburg blikt terug op 'schaarincident' Mido en Ibrahimovic: "Ik was in de kleedkamer toen het gebeurde"

Maarten Stekelenburg vierde donderdag alweer zijn veertigste verjaardag. De routinier, die nog steeds onder contract staat bij Ajax, blikt terug op zijn carrière. En dan vooral op één specifiek moment: het 'schaarincident'. Een incident waarbij Mido een schaar gooide richting Ibrahimovic na een akefietje. Ook vertelt hij hoe het is om 40 te zijn en nog steeds te voetballen.

"Het is niet veel anders dan de voorgaande jaren, al ben ik misschien wat grijzer", opent de doelman het interview over zijn verjaardag. "Ik geniet er nu meer van. Als je twintig bent, denk je dat je het eeuwige voetballeven hebt", vertelt Stekelenburg. "Maar ik weet ook wel dat het einde nadert." 

Stekelenburg vertelt tijdens het interview ook nog een interessante annekdote over een ruzie tussen Ibrahimovic en Mido uit de tijd dat ze nog bij Ajax speelden: "Ik was in de kleedkamer toen het gebeurde. Er waren wel wat meer mensen boos, maar Mido was boos en stopte niet met schreeuwen terwijl hij zijn tape aan het afknippen was. Ik zat tussen beide spelers in. Zlatan zei wat, er werd wat gediscussieerd over en weer, en zo zag ik ineens een schaar voorbij vliegen", lacht Stekelenburg. Toch was de ruzie niet van lange duur.

"Het ging heel snel, het duurde in totaal nog geen minuut. De schaar vloog voorbij, toen gingen ze naar elkaar toe en sprongen er mensen tussen", niet lang daarna was de sfeer weer prima bij Ajax. "Volgens mij liepen ze diezelfde avond weer arm in arm door Amsterdam heen. Nu lachen we erom."

Net binnen