De Eredivisie stand van de afgelopen 5 wedstrijden

De eredivisie is 22 speelrondes onderweg. Met nog twaalf wedstrijden te gaan is het een mooi moment om te kijken naar de vorm van de achttien ploegen in de laatste 5 duels, en vooral de grootste tegenvaller. 

stand eredivisie over laatste 5 wedstrijden

Monsterseizoen Ajax

Het eerste wat opvalt aan de stand is het doelsaldo van Ajax. In de laatste vijf wedstrijden scoorde de ploeg van trainer Erik ten Hag achttien keer en kregen de Amsterdammers maar één doelpunt tegen. Ajax won ook alle vijf wedstrijden van onder meer PSV, Vitesse en FC Utrecht.

PEC in vorm

Ook PEC Zwolle valt op met een verrassende derde plek. De ploeg die in de ‘echte’ ranglijst op plek achttien staat, heeft het de laatste vijf wedstrijden goed opgepakt. Met drie overwinningen, één verliespartij en een gelijkspel behaalden de Zwollenaren tien punten. Dat zijn vier punten meer dan PEC in de zeventien wedstrijden daarvoor wist te halen. Een goede reeks die trainer Dick Schreuder en de zijnen vertrouwen geeft voor het resterende seizoen.

Teleurstellend Vitesse

Dan een ploeg die lager staat dan verwacht: Vitesse. Met maar twee overwinningen op Feyenoord en PEC Zwolle haalden de Arnhemmers zes punten uit de afgelopen vijf wedstrijden. Drie verliespartijen tegen Groningen, Twente en PSV zorgden ook nog eens voor elf tegendoelpunten. Een valse start aan het nieuwe jaar voor de ploeg van Thomas Letsch die momenteel zesde staat na 22 duels.

Heerenveen 0 punten en 0 goals in laatste 5 duels 

Het ‘lachertje’ van het nieuwe jaar is sc Heerenveen. Van de afgelopen vijf wedstrijden verloor de club ze allemaal. Dit deed het team van interim-trainer Ole Tobiasen tegen NEC, Fortuna, PEC, Twente en Feyenoord. Niet alleen in de competitie gaat het slecht, want na het verloren duel tegen FC Twente vloog sc Heerenveen ook nog eens uit de beker tegen Go Ahead Eagles (0-1). Wat vooral het probleem is bij Heerenveen is scoren. In de afgelopen vijf competitieduels en de bekerwedstrijd wist de ploeg nul keer te scoren. Een zware klus voor Tobiasen om zijn ploeg weer op de rit te krijgen. Geluk heeft Heerenveen nog wel een beetje, want na die vijf nederlagen is de club maar één plekje omlaag gegaan op de ranglijst.

Stand Eredivisie na 22 speelrondes

Feyenoord-doelman vertrekt