'AZ toont interesse in voormalig Eredivisie topscorer'

Als we Voetbal24 moeten geloven dan zou AZ interesse hebben in een voormalige topschutter van de Eredivisie. Cyriel Dessers zou op de radar van AZ terecht gekomen en zo een terugkeer naar Nederland kunnen maken. Dessers vertrok in 2020 naar KRC Genk, maar kan niet spreken van een geslaagde transfer.

az alkmaar wil dessers overnemen van krc genk

Dessers heeft Nigeriaanse roots

In dienst van Genk scoorde Dessers dit seizoen slechts vijf keer. Dit was in het seizoen 2019/2020 wel anders. Als spits van Heracles kroonde Dessers zich tot mede-topscorer van de Eredivisie. In het afgebroken Eredivisie seizoen scoorde Dessers vijftien keer, net zoveel als Steven Berghuis van Feyenoord. Dankzij zijn vele goals mocht de geboren Belg met Nigeriaanse roots een interlandcarrière aangaan bij Nigeria.

Dessers vertrok bij Heracles en keerde terug naar België. De spits maakte voor vier miljoen euro de overstap naar KRC Genk. Daar moet Dessers dit seizoen landgenoot Paul Onuachu voor zich laten. Met 29 doelpunten in 33 wedstrijd doet zijn collega het vele malen beter in België.

Volgens Voetbal24 zou AZ opzoek zijn naar een nieuwe spits en uitgekomen zijn bij Dessers. Genk zou zo'n vier miljoen euro vragen voor de spits. Er zouden nog geen onderhandelingen tussen AZ en Genk zijn. 

Spelerspaspoort Cyriel Dessers

Spelerspaspoort Cyriel Dessers van krc genk en voorheen heracles