Frank Arnesen over situatie bij Feyenoord van Fer, Botteghin, Ié en Özyakup

Frank Arnesen moet shoppen met een nagenoeg portemonnee. De technisch directeur van Feyenoord zoekt het in huurspelers of voetballers met een transfervrije status, zolang de Rotterdammers zelf (nog) geen financiële klapper hebben kunnen maken, met bijvoorbeeld de verkoop van Orkun Kökçü.

Bryan Linssen 

Arsenal zou ver willen gaan voor de middenvelder, die Feyenoord een recordtransferbedrag moet opleveren. Maar zolang er geen spelers zijn verkocht en ook vanwege de coronacrisis moet Arnesen creatief zijn. De transfervrije Bryan Linssen verkocht de Deen een 'nee'. "We hebben Bryan een prima aanbieding gedaan, maar hij kon elders gewoon veel meer verdienen", zegt Arnesen in het AD.

 Eric Botteghin en Leroy Fer

En dus zoekt de Deen verder en probeert hij ondertussen ook spelers als Eric Botteghin en Leroy Fer van wie de contracten aflopen aan boord te houden. "Ik heb zeker niet het idee dat het onmogelijk is om daar uit te komen."

Edgar Ié

Dick Advocaat zou bij Arnesen hebben aangegeven dat hij Edgar Ié ook graag in de Kuip ziet blijven. Maar Feyenoord is daarbij afhankelijk van Trabzonspor. "Als die club hem wil verkopen, wordt het moeilijk en haken wij af. Als hij nog een jaar mag worden verhuurd, moeten we kijken of dat mogelijk is voor ons."

Oguzhan Özyakup

Een andere gehuurde speler, Oguzhan Özyakup, werd afgelopen winter gehuurd van Besiktas. Kan hij blijven op huurbasis? Arnesen: "Bij Özyakup ligt dat lastiger. Een prima jongen en een prima speler, maar Besiktas bepaalt. En de vraag is of wij hem weer kunnen betalen zoals dat in de winterstop lukte, mocht dat überhaupt aan de orde zijn."