Hard oordeel AZ-aanvoerder Wijndal: 'Niet meer van pech te spreken'

AZ draait een seizoen vol moeite. In de Eredivisie staan de Alkmaarders na twaalf wedstrijden op plek 12 in de Eredivisie en heeft het al zes keer heeft verloren. Afgelopen weekend kwam AZ met de schrik vrij tegen NEC, toen het in de slotseconden nog een punt wist te reden. Volgens aanvoerder Owen Wijndal valt er niet meer van pech te spreken.

In een interview met het NoordHollands Dagblad spreekt Wijndal zich uit over het huidige seizoen van AZ. Tegen NEC verloor AZ in eigen huis twee dure punten. "Nee, ik heb geen verklaring voor het feit dat we zaterdag zo slecht begonnen. Het is niet scherp genoeg, waardoor we de tegenstander in de wedstrijd helpen. Niet voor het eerst. Het kan gewoon niet meer." In de wedstrijd tegen NEC kwam AZ al na negen minuten op een achterstand, waar het zich pas in de 93e minuut naast de bezoekers schoot.

AZ in de Conference League

"Je kunt ook niet meer zeggen dat we pech hebben; daarvoor overkomt het ons te vaak", erkent Wijndal, dat met AZ afreist naar Tsjechië. Daar neemt het het in de Conference League op tegen FK Jablonec. In de Europese competitie lijkt het AZ, dat met tien punten bovenaan staat in groep D, wel voor de wind te gaan, Bij een overwinning kan AZ zich plaatsen voor de volgende ronde van het toernooi. "Belangrijk voor ons, overwinteren in de Conference League moet. Het is een enorm groot cliché, maar we bekijken het in deze drukke periode echt per wedstrijd."