Sow dan! De Graafschap laat aanvaller naar Nederland vliegen, ziet hem contract tekenen bij GAE

Een interessante wending in de transfersoap rond Sylla Sow. De aanvaller leek een contract te gaan tekenen bij De Graafschap, máár maakt de overstap naar Go Ahead Eagles. Merkwaardig, want Sow werd op kosten van de KKD-club naar Nederland gevlogen.

De transfer naar De Graafschap leek zelfs zo goed als rond dat technisch manager Peter Bijvelds op de clubsite schreef 'Met ruim 130 wedstrijden betaald voetbal in de benen halen wij een ervaren en gewilde speler binnen'. Toch verliep het compleet anders. Sow verlaat Sheffield Wednesday namelijk niet voor De Graafschap, maar voor Go Ahead Eagels. 

Om het allemaal nog merkwaardiger te hebben zouden Sow en De Graafschap zich afgelopen vrijdag nog hebben gefeliciteerd met de transfer, waarna de aanvaller deze maandag (29-8) medisch zou worden gekeurd. Zondag zou hij ook nog een hebben aangegeven om uit te kijken naar de overstap. VI weet te melden dat Sow afgelopen nacht ook nog eens van zaakwaarnemer zou zijn gewisseld, waarna hij koos voor een transfer naar GAE.

In Doetinchem zou men al sinds juli bezig zijn om Sow naar De Graafschap te halen. Tegen het einde van die maand leek de transfer zo goed als rond, totdat de eigenaar van Sheffield Wednesday tussen de transfer kwam te liggen. 

Feyenoord-doelman vertrekt