Kluivert is Ajax dankbaar: "Ajax heeft mij gemaakt tot de man die ik nu ben"

Justin Kluivert, de aanvaller die hoge ogen gooit in de Ligue 1 bij OGC Nice, noemt Ajax als oorzaak van de voetballer die hij nu is. De 22-jarige Nederlander denkt dat een ander opleidingstraject hem niet had gebracht wat hij nu allemaal wél heeft.

"Spelen en trainen bij Ajax heeft mij gemaakt tot de man die ik nu ben", zegt Kluivert in gesprek met Onze Mondial. "Alles wat ik op het veld laat zien, heb ik te danken aan Ajax: mijn individuele actie, mijn gevoel voor de bal, maar ook het volwassen worden", steekt de 22-jarige aanvaller de loftrompet over de Amsterdammers.

Balbezit staat hoog op het lijstje bij Ajax en dat is ervaringsdeskundige Kluivert zeker niet vergeten.  "De filosofie achter het hebben van balbezit heeft de meeste indruk op mij gemaakt. Er is zelfs een regel om de bal zo snel mogelijk terug te veroveren bij balverlies: de vijf seconden-regel. Bij Ajax moet je er alles aan doen om de bal binnen vijf seconden terug te hebben, zodat je een nieuwe aanval kan opzetten".

De buitenspeler kan wekelijks rekenen op een basisplaats bij OGC Nice en hoopt zich in de kijker te spelen voor het Nederlands elftal. Heung min-Son en Cristiano Ronaldo gelden als grote voorbeelden voor hem. "Zij zijn heel direct en besluitvaardig in de afwerking. Ik hoef van mezelf ook niet drie tegenstanders te passeren. Ik maak liever een snelle combinatie waaruit ik scoor of een assist geef", besluit Kluivert.