Van Gaal spreekt zich uit over Oranje-selectie: "Zelfkritiek is spelers meestal vreemd"

Louis van Gaal maakte afgelopen week de selectie van Oranje bekend. De bondscoach lichtte de keuzes bij het Nederlands elftal tijdens het praatprogramma Humberto, waarin hij ook uitleg gaf over de keeperskwestie in Oranje: "Volgens mij heb ik in mijn eerste persconferentie al aangegeven dat we problemen hebben met de keepers", aldus bondscoach Van Gaal.

Jasper Cillessen (NEC), Mark Flekken (SC Freiburg), Andries Noppert (sc Heerenveen) en Remko Pasveer (Ajax) werden door bondscoach Van Gaal opgeroepen voor het Nederlands elftal: "Je hebt gezien dat in die periode waarin ik het bewind voer, we veel keepers hebben uitgenodigd", begint de bondscoach, die aangeeft dat alle keepers worden gevolgd. Volgens Van Gaal is deze interlandperiode de laatste kans om kennis te maken met 'bijvoorbeeld Remko Pasveer': "Hij doet het goed en deed het vorig jaar ook goed. Alleen toen raakte hij geblesseerd, dus kon ik hem niet selecteren. Nu kan ik hem nog één keer selecteren en hem leren kennen. Ik kan daarna weloverwogen een keuze maken", legt Van Gaal uit.

Afwezigheid van Justin Bijlow

Dit ging ten koste van Justin Bijlow, maar deze keuze betekent niet dat het WK in Qatar uit beeld is voor de Feyenoord-doelman: "Nee, natuurlijk niet. Dat geldt voor alle spelers. Justin (Bijlow red.) keept op dit moment niet geweldig. Dat weet hij zelf ook", vertelt Van Gaal. De doelman zelf bestreedt na de 4-3 nederlaag tegen PSV dat hij in een 'mindere fase zit'. De bondscoach kon naar eigen zeggen weinig met de uitspraken van Bijlow: "Wat is het verschil tussen een mindere fase en niet in topvorm? Zelfkritiek is voetballers meestal vreemd", concludeert Van Gaal.

Bekijk hier een gedeelte van Louis van Gaal bij Humberto: