Haller over kansen CL-winst Ajax: 'Waarom niet?'

Sébastien Haller was dé sensatie namens Ajax in de Champions League. In zes wedstrijden was de spits goed voor tien doelpunten. Haller denkt dan ook dat hij beter tot zijn recht komt in de Champions League dan in de Eredivisie. De Ivoriaan weet niet waarom de Amsterdammers het miljoenbal niet kunnen winnen.

Dat zegt Haller in een uitgebreid interview met De Telegraaf. De spit verwachte zelf ook niet dat hij tien treffers zou maken in de groepsfase van de Champions League. “Maar ik geloofde er wel in dat ik het zou kunnen. Ik heb het genoegen om in een goed, aanvallend elftal te spelen met fantastische spelers om me heen”, aldus de spits die duidelijk weet wat zijn taken zijn. “Ik ben slechts de afmaker. En als je me goed analyseert, heb ik daar de kwaliteiten voor. Het rare is dat ik nu nog vaker aan de gemiste kansen denk dan aan de gemaakte doelpunten. Tegen Besiktas scoorde ik ook de 1-3, maar die werd wegens millimeters buitenspel afgekeurd. Anders had de teller gewoon op elf gestaan.”

Vorig seizoen kon Haller wegens een fout niet meespelen met Ajax in Europa. Dit seizoen was de spits wel van de partij en vonden vele dat de spits te kort kwam. “De opmerking dat ik niet goed genoeg zou zijn voor de Champions League heb ik wel gelezen. Het gaf me motivatie en zorgde voor een hoop ophef toen ik wel begon te scoren.” Zelf denkt Haller dat de Champions League juist een beter podium is dan de Eredivisie, waarin zijn teller op twaalf treffers staat. “Eerlijk gezegd denk ik juist dat ik op dat podium beter tot mijn recht kom dan in de competitie. De Eredivisie telt veel meer defensief ingestelde ploegen.”

Kan Ajax de Champions League winnen?

In de Champions League plaatste Ajax zich als ongeslagen koploper voor de volgende ronde. De kansen dat Ajax het miljoenenbal wel eens kon winnen werden dan ook hoog ingeschat. “Waarom niet? Elk team dat nu nog actief is, kan het toernooi winnen. Maar wat zijn de kansen? Wij moeten er met Ajax voor zorgen dat onze kansen na elke wedstrijd weer iets groter worden”, stelt Haller. “Natuurlijk zijn we op dit moment niet de favoriet. Dat zijn in mijn ogen Bayern München, Manchester City en Liverpool, maar de uitkomst van de Champions League is niet altijd logisch.”