Alderweireld reageert op mogelijke komst Ajacied: "Daley is een fantastische speler"

Daley Blind wordt veelvuldig gelinkt aan een vertrek bij Ajax, want de linksachter krijgt steeds minder speelminuten van trainer Alfred Schreuder. Woensdag werd bekend dat de Amsterdammers instemmen met een transfervrij vertrek, Royal Antwerp FC wil toeslaan.

Een overstap naar de Belgische competitie lijkt een goede optie. Royal Antwerp, dat Marc Overmars als technisch directeur in dienst heeft, hoopt een deal te sluiten met de kampioen van Nederland. Voormalig ploeggenoot Toby Alderweireld staat open voor een hereniging met de linksback.  "Daley is een fantastische speler. Als Antwerp hem kan halen, is hij zeker welkom. Maar ik weet niet hoe de zaken ervoor staan, ik heb hem dus ook nog niks gestuurd", aldus de Belg.

Sinds de komst van Overmars zijn er al de nodige landgenoten naar de zuiderburen overgestapt. Mark van Bommel is de hoofdtrainer van Royal Antwerp en hij heeft Jurgen Ekkelenkamp, Calvin Stengs en Vincent Janssen in zijn selectie zitten. Met de komst van Blind zou de teller op zes komen. Mocht Schreuder ook in de tweede seizoenshelft de voorkeur geven aan Wijndal, lijkt een vertrek onvermijdelijk.

Ook interessant