Jansen wil Ajax weer pijn doen: 'Daar laten zien wat mogelijk is'

Pascal Jansen gelooft in een stunt van AZ tegen Ajax. Zondagmiddag krijgt zijn ploeg de huidige koploper op bezoek en kan het de aartsrivaal pijn doen in de race om het landskampioenschap. Eerder dit seizoen wist AZ op bezoek in Amsterdam te winnen. Jansen weet wat er mogelijk is met overtuiging en geloof.

In Alkmaar neemt AZ het op tegen een gehavend Ajax, dat het moet doen zonder Antony, Lisandro Martinez, Perr Schuurs en Ryan Gravenberch. "Dat zijn bepalende jongens daar, maar je hebt ieder seizoen te maken met tegenvallers en blessures horen daar ook bij", meent Jansen. "Dat is vervelend voor iedere ploeg in een beslissende fase, maar Ajax heeft een brede selectie en kan het gemis van spelers doorgaans goed opvangen." Volgens de oefenmeester zal zijn ploeg zich niet anders voorbereiden op Ajax. "Het verandert bovendien niets aan dat wij ons maximaal voorbereiden met de overtuiging dat we ook van dit Ajax kunnen winnen."

In de Eredivisie won AZ eerder dit seizoen verrassend met 1-2 van Ajax, dat toen in een sterke fase zat. "En was moeilijk te verslaan. Dat is ons toen in de ArenA wel gelukt. Dan zie je wat er mogelijk is met geloof en overtuiging. Dat hebben we daar laten zien en dat zal zondag ook noodzakelijk zijn." Voor AZ staat er met drie wedstrijden te spelen nog veel op het spel. De Alkmaarders mikken op het ontlopen van de play-offs om Europees voetbal. "We bekijken het per wedstrijd. Ajax is prioriteit nummer één nu en we kijken niet verder dan die wedstrijd. We zijn nog in de race om een plek die ervoor zorgt dat je de play-offs ontloopt en daar zullen we met volle overgave voor gaan."