Barcelona kan aankoop Ferran Torres niet inschrijven door salarisproblemen

Barcelona rondde deze week de dure transfer van Ferran Torres af. De aanvaller kwam voor 55 miljoen euro over van Manchester City. De Catalanen liepen bij de inschrijving van de Spanjaard bij La Liga direct tegen de muur.

De financiële problemen zijn er bij Barcelona nog altijd. Doordat de club kampt met problemen in de salarishuishouding kan Torres niet worden ingeschreven bij de Spaanse voetbalbond, waardoor hij dus voorlopig in de wachtkamer zit. Eerder gebeurde hetzelfde met Memphis Depay. Toen schoot Gerard Pique te hulp, door een groot deel van zijn salaris in te leveren en zo ruimte te maken voor Depay. Eerder leverden ook Jordi Alba en Sergio Busquets al salaris in om de komst van nieuwe spelers mogelijk te maken.

Het ligt niet voor de hand dat dit opnieuw gaat gebeuren. Aannemelijker is dat Barcelona deze winter spelers gaat verkopen. Ousmane Dembélé gaat zijn aflopende contract niet verlengen en mag deze winter vertrekken. Op die manier zou er al meer ruimte komen. Ook grootverdieners Samuel Umtiti en Philippe Coutinho zouden moeten vertrekken.

Aanwinst Dani Alves is ook nog niet ingeschreven, om precies dezelfde reden. Bij verkoop van Dembélé, Umtiti en Coutinho kan Barcelona zelfs nog meer doen op de transfermarkt. Het zal wel haast moeten maken, want 2 januari wordt La Liga hervat met een duel tegen Real Mallorca.