Paspoort commentator Arno Vermeulen (profiel)

Dit is het profiel van Arno Vermeulen (Alkmaar, 13 mei 1960). Vermeulen is sportverslaggever bij de NOS en doet verslag van voetbal-, tafeltennis- en (beach)volleybalwedstrijden. De sportjournalist is daarnaast ook de Chef Voetbal Commentatoren van de NOS. 

Arno Vermeulen is fan van AZ Alkmaar

Vermeulen studeerde aan de School voor Journalistiek en heeft onder meer gewerkt bij de TROS, AVRO, Filmnet, Canal+ en WK Producties. Vanaf 2003 was Vermeulen in dienst van de NOS. Hij volgde daar Chris van Nijnatten op als chef voetbal. Hij verzorgt ook zelf commentaar bij wedstrijden.  De commentator is zelf overigens een fantiek AZ-fan. Als kind kwam hij regelmatig bij wedstrijden, maar nadat hij was verhuist niet meer. Nu komt hij als commentator weer regelmatig bij zijn favoriete club.

Voetbalcommentator

Vermeulen is een van de vaste verslaggevers tijdens het EK en WK voetbal. De 61-jarige Utrechter Alkmaarder verzorgde het commentaar tijdens de WK's van 2006, 2010, 2014 en 2018. Daarnaast gaf hij commentaar tijdens de EK's van 2004, 2008, 2012, 2016 en 2021.

Vermeulen is ook commentator bij wedstrijden in de Eredivisie en gaf in het verleden ook commentaar bij duels uit de Premier League, Bundesliga, La Liga, Serie A en Champions League. Hij presenteerde ook voor- en nabeschouwingen.

paspoort cv arno vermeulen nos

Bijnaam Arno Vermeulen is Witte Chinees

Arno Vermeulen is niet bij iedereen even populair. Zijn collega’s van Veronica Inside blijken ook niet de grootste fans van de chef voetbal van de NOS. Vooral Johan Derksen, die hem heeft omgedoopt tot ‘Witte Chinees’ is niet te spreken over hem. Vermeulen krijgt vaak te horen dat hij over Ajax te kritisch is omdat hij een AZ-fan zou zijn en dat hij geen mening mag hebben omdat hij nooit heeft gevoetbald. Als de tafeltennisliefhebber optreedt als analist bij Studio Voetbal leeft voetbalminnend Twitter zich ook regelmatig uit.